АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

ЕМАнуела

Жертви на иронията
Димитър Стайков

Днес сексът е много по-просветен, отколкото преди 20-30 години. Мъжът не се измъчва от досадния проблем с предварителното ухажване и направо пита: „Падаш ли си по форплей?" Обяснението за тежко и драматично хлътване е: „Какво да правя, като обичам многобайтово!" Опъва ли се дамата на поза „задна прашка", партньорът може да я навие с обяснението, че ще правят тантричен секс.

Това са шеги, разбира се. Знанията за нещата, които се вършат под юргана, приличат на научаването на азбуката - тя не се усъвършенства и променя, само се овладява. Макар че предложи интернет, ранна диагностика на рака и свръхзвукови пътнически самолети, нашата епоха не можа да открие повече от една G-точка, нито да измисли техники за задоволяване на страстите извън описаните от маркиз Дьо Сад преди три века.

 

За съжаление едно качество на половото разбирателство търпи отрицателна еволюция. Просто казано, усещането за смешното е на път да изчезне. Преглеждам в мрежата офертите за запознанства на млади момичета. Девет десети от тях поставят сред условията си чувството за хумор у евентуалния партньор. Не разбирам - трябва ли една жена да се смята за модерна, ако живо се заинтересува от мъжа насреща, след като той й предложи да се позабавляват с маркуча, с който мие колата си? Дори само асоциативно.

Тя може да нарече този мъж „простак" и да приключи с него. Но може и да види връзка между несъпоставими предмети. Което вече намесва чувството за хумор.

 

Убеден съм, че жената е по-толерантна към неочакваните изхвърляния на мъжа, отколкото той към нейните. Тя приема много от неговите постъпки откъм комичната страна и за разлика от него ги опрощава. Не жената, а мъжът в исторически план е създавал ограниченията и забраните в сексуалното поведение. Обзалагам се, че Йовковата Боряна с готовност би се навела пред копчелъка на любимия си Павли, макар че се намират в коридора между стаята на свекъра и собата с останалите двайсетина от фамилията. Нo тя не е имала късмета да демонстрира такова чувство за хумор в света на мачото.

 

Не съм чел сред изискванията на днешните мъже в сайтовете за запознанство да стои чувството за хумор. Също както преди век и повече мъжът си мисли, че жената с чувство за хумор му погажда гадни номера и му срива имиджа. Също както преди век и повече днешният българин е силно честолюбив, нетърпелив, себичен и жаден за удоволствия в единствено число. Той иска спътницата в живота му да вижда нещата така, както той ги съзира. Той се обижда от иронията и се бои от неочакван и парадоксален поглед към случките в живота. Модерният българин е сериозен и делови човек, който се дразни от есеизма в любовните отношения. А чувството за хумор задължително клони към артистизма и играта с думи. От тези неща разбират някои актьори, журналисти и лекари. За съжаление повечето не са играчи в живота, а само негови коментатори.

 

Така модерната българка трябва да избира между мъжа, който я забавлява, но не я осигурява, и мъжа, който приема живота едно към едно, но пък задоволява капризите й. Първият често е комплексар и вечен недоволник, вторият - нервак и тиранин.

Не знам кое е по-привлекателно. Романтичката цял живот ще търси комбинацията между двата полюса и няма да я намери. Може би чувството за хумор е качество на младата възраст. Защото онези момичета, които търсят запознанство с мъже с чувство за хумор, все още не се интересуват от отговорностите, кариерата и оцеляването. Рядко се среща съвпадение в свободата на погледа към живота, така че никой от партньорите да не се стяга от иронията на другия. Това ще е щастлива двойка, защото тежките житейски случки ще минават без стрес и изнервящи припомняния.

Излиза, че аз съм щастлив човек!назад съдържание напред

съдържание


Меглена Кунева: Харесвам състезанията
В политиката има достатъчно емоции. На еврокомисаря не му трябват бънджи или романтични бягства, за да живее ...


Януарски пътешествия
Януари. Не по Радичков, а в календара. Безрадостен, диетичен и делничен след многото празници. С оттенък на ...


Тийнейджъри за втори път
Ирина Вагалинска се замисли над профилактиката срещу кризата на средната възраст. ...


Мъжката гледна точка на Валери Йорданов
Защо го избрахме Като малък Валери си представял задълженията на ...


Жертви на иронията
Днес сексът е много по-просветен, отколкото преди 20-30 години. Мъжът не се измъчва от досадния проблем с ...


Прегорялото яйце на миналото
Маги Вълчанова поиска да рисува цветно, за да докаже на Мариана Тодорова, че животът не е черно-бял. ...
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.