АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

ЕМА мода

Обличай ме страстно
Марина Станева

Циповете и копчетата пречат на прегръдката, убеди се Марина Станева след урока по танго дизайн.

 

 Не е задължително да владееш хармоничното сплитане на крака с партньора под звуците на тангото, за да се потопиш в духа му. Може да го направиш и с някоя от роклите на Фанна Коларова, инспирирани от аржентинския танц.

Колекцията с марката Corte Y Quebrada, представена дебютно в арт център „Алтера", е изготвена специално за почитателките на тангото. Но костюмите могат да се носят и извън балната зала. Удобната и изчистена линия ги прави подходящи за живота в бързия град.

Иначе авторката им се занимава основно с оформление на архитектурната среда, с живопис и стенописи. Оказва се обаче невъзможно да устои на опасния чар на аржентинското танго и то трайно намира място в платната й. Нищо, че не живее в Буенос Айрес, а в Берлин. Защото и там, „докато градът спи, в някоя стара, отдавна неремонтирана зала се събират хора от всички възрасти и професии, за да танцуват до зори".

Фанна Коларова започнала да се занимава с мода, когато приятелка посочила една от картините й с думите: „Искам да ми ушиеш точно такава рокля!". И така вече три години създава авторски модели.

Акцентът в танго колекцията са простите форми като триъгълници или квадрати, които дизайнерката използва, за да подчертае красотата на женското тяло. В някои модели е привнесла и елементи от традиционната българска носия - например клинове, които разчупват линията. Материите - лен, коприна, вълна - са изцяло естествени, произведени и багрени у нас. Костюмите се шият по поръчка, за да лягат по тялото без излишество от ципове и копчета, които само пречат в страстната прегръдка на танца. Съчетават се с типичните за тангото тежки гривни, големи обици, ръкавици, ветрила.

Напоследък новите тенденции налагат стремеж да се излезе от клишето червено и черно, но пък традиционалистите държат на него. Те не биха възразили на малко шик в стила на 60-те и на мистериозно скрит зад воалетка поглед.

 

 назад съдържание напред

съдържание


Меглена Кунева: Харесвам състезанията
В политиката има достатъчно емоции. На еврокомисаря не му трябват бънджи или романтични бягства, за да живее ...


Януарски пътешествия
Януари. Не по Радичков, а в календара. Безрадостен, диетичен и делничен след многото празници. С оттенък на ...


Тийнейджъри за втори път
Ирина Вагалинска се замисли над профилактиката срещу кризата на средната възраст. ...


Мъжката гледна точка на Валери Йорданов
Защо го избрахме Като малък Валери си представял задълженията на ...


Жертви на иронията
Днес сексът е много по-просветен, отколкото преди 20-30 години. Мъжът не се измъчва от досадния проблем с ...


Прегорялото яйце на миналото
Маги Вълчанова поиска да рисува цветно, за да докаже на Мариана Тодорова, че животът не е черно-бял. ...
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.