АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

ЕМАнуела

Защо изневерявам
Димитър Стайков

Жена ми ме хвана, както се казва, на гюме. Тъкмо привършихме гушкането с гаджето и то се изми, заливайки се от смях, понеже беше високо и спокойно настаняваше дупето си на мивката. Неизменно се забавляваше на тази полезна пропорция, така че излязохме от ателието в много добро разположение на духа.

 

Ателието се намираше на тавана на кооперацията, два етажа над семейния ми апартамент. Но жена ми взимаше сина ни от детската градина чак към пет часа и по това време теренът на стълбището беше чист. Както винаги, смачках неизбежното изстиване на сърцето си, докато преминавахме покрай входната врата на жилището ми. Не знам защо сетивата ми този път не бяха нащрек както обикновено, но нали дяволът може да чака цял живот за своята премиера! Когато си дадох сметка, че ромоленето по стълбището е от логореята на сина ми, съзрях жената да идва отдолу срещу нас, пребледняла като платно. Сега разбрах защо тази емпатия се повтаря често-често в любовните романи.

Момчето имало температура и госпожите извикали майка му да си го вземе преди следобедното спане.

 

Бях чувал, че ако мъжът се прибере у дома призори и при събличането си пред сънените и все още неядосани очи на жена си се окаже по бикини, трябва да каже само: „Това е положението, Марийке!" Или Капке, или както е нейното име. Всяко извинение би подпалило войната. А изненадващото примирено и пропито с есхатологичен дух признание обезоръжавало съпругата. Усещал се полъхът на развода, за който тя не била подготвена.

Не зная каква е била реакцията на жената от вица. Може би е затраяла дипломатично, за да си прибере дивидентите по-късно. В моя случай жена ми се полюшна покрай нас, все едно че ни нямаше, и идентификацията щеше да ме отмине, когато детето завика радостно: „Тате, тате, имам температура!"

 

Двойното зло беше, че не бях признал на малката ми мръсница, че съм женен.

Виновен съм, признавам си! Какво да правя, не мога без онова, което наричат „странична връзка". От гледна точка на теорията моята изневяра е симптом на моя характер. Аз съм живото доказателсто, че кръшкането върви с пълна сила при пълноценни отношения в семейството. Ако на оня свят вместо дяволи и ангели се събере дамски съд, ще се докаже, че нямам никакви причини да изневерявам. Дори малко нещо се гордея с това положение.

Защото жена ми се интересува от мен така, че все едно става дума за нея самата. Готви почти всяка вечер, след като се върне от работа. Знае как да намери майстор за счупената дъска в тоалетната, води детето на ваксинации, урежда лятната ни почивка, сяда до шофьора на таксито и му плаща, с връзки намира билети за нашумелия филм или театър. След това си говорим разни умни работи относно гледаното. Тя ходи да плаща сметките за тока и парното и няма нищо против да прочете книгата, от която съм се визхитил. Навита е да правим секс, когато ми се прииска, дори без да се втеляваме с разни предварителни отварящи милувки. Честна дума, адски възбуждащо го прави - в началото изчаква, все едно че е неопитна и не разбира много-много, а после започва да се извива и да шепне онези мръсотии в ухото ми.

 

Абе фърст съпруга, където и да я барнеш! Тогава защо кръшкам?

Нали казах, проблемът е мой, а не на съжителството с нея. Не съм затънал в тежък период на брака ни, не сме се отчуждили и на сантиметър, не ми се отварят никакви стари душевни травми. За нищо на света не искам да се разделям с жена си и зная отлично, че няма да сторя нещо, от което семейното ми огнище да пострада. Защото моята страст е тайната. Нито се хваля с гаджетата, нито си меря пишката с други мъже. Като се огледам, всички приятели и колеги чукат странично, повече или по-малко явно. Тъпите женски списания ме съветват да си призная и да ликвидирам извънсемейните си връзки. Да не съм луд, сега има трима щастливци - аз, жена ми и гаджето! Даже ще взема да посъветвам дамите да се озърнат за съперница, когато усетят, че половинките им са адски щастливи със семейството си.

 

Като си помисля, сигурно минавам метър анализа на ситуацията. Той е изцяло срещу мен. Затова съм го вкарал да си трае в подсъзнанието и си карам, както знам. Не искам да си отварям душата на която и да е жена, не обичам нещата да се наричат с истинските им имена. Не си падам и по извиненията. Не мога да се противопоставям на копнежа да обхващам все нови и нови цици. А новото първо събличане, боже мой, неземно е със срамежливата суетня, дърпането и поддаването, адското любопитство, боязъна от неизвестното. Както е казал поетът: „Леглото, щом ни приюти, ще се прегърнем аз и ти!"

Защо женският съд не ме разбира и ме нарича патологичен егоцентрик? В края на краищата семейството ми не е ли щастливо?

 

Всъщност беше до днес следобед. Някъде към три часа ми се додряма в офиса и отскочих да си легна за половин час. Толкова ми трябва, за да се почувствам свеж като репичка. И както отключвам вратата на апартамента, гледам как жена ми и някакъв кретен слизат по стълбите откъм ателието. Веднага си пуснаха ръцете. Как можа, ами ако бях с детето!

Сега не знам какво да правя...назад съдържание напред

съдържание


Светлана Янчева: Важното е да обичаш
Но ако питате актрисата, ревността създава притеснения. Също като питбулите, тировете, тока и премиерите, ...


Приказки за възрастни
В дъното на първото момичешко разочарование обикновено има някое пъпчиво момче с шавливи ръце. Моят болезнен ...


Търси се: добър, решителен, трезвен
Но не непременно за брак, увери се ИСКРА ЦЕНКОВА. Ако все пак решат да вдигнат старомодна сватба, българките ...


Мъжката гледна точка на Дичо
Защо го избрахме Защото все повече се ...


Албанка? Македонка? Европейка!
Такова е самочувствието на Гюлюмсер - съпругата на посланик Абдурахман Алити, усети Къдринка Къдринова. ...


Защо изневерявам
Жена ми ме хвана, както се казва, на гюме. Тъкмо привършихме гушкането с гаджето и то се изми, заливайки се от ...
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.