АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

Кино

Клеопатра от Уелс

Катрин Зита-Джоунс не е влюбчива като Елизабет Тейлър, но Майкъл Дъглас не може да е спокоен покрай новия Марк Антоний.

 

Малко хора могат да й устоят - тя е магнетична, женствена, секси. Често я наричат класическа холивудска красавица. От онези, които са родени, за да озаряват с блясъка си големия екран.

Който веднъж я е зърнал да се протяга грациозно в "Клопка", няма как да я забрави. Всъщност още с "Маската на Зоро" Катрин Зита-Джоунс спечели не само обикновената мъжка публика, а и претръпналия на хубавици Майкъл Дъглас. Катрин го опитоми, дари го с двама наследници и го "паркира" вкъщи да притопля семейното огнище. През това време своенравната южнячка продължи по пътя на успеха. След поредицата от добри роли в "Трафик", "Любимците на Америка", "Непоносима жестокост", "Без резервации" и "Чикаго" ("Оскар" за поддържаща роля) тя почти засенчи съпруга си. Днес мисис Дъглъс е най-търсеното и скъпоплатено лице за мащабни рекламни кампании и първа подгласничка на Холи Бери в класацията за най-красивите актриси в света.

 

Клопка за режисьори

През 18-те си години в Холивуд тя омая не един и двама режисьори. Стивън Содърбърг попадна в клопката на чара й още през 2000-а, когато я покани да си партнира с Бенисио дел Торо в "Трафик". (Наложи се ролята да бъде променена, защото Катрин вече беше бременна с първото си дете. Няколко месеца по-късно Катрин, Майкъл и малкият Дилън дружно минаха под венчилото.) След още четири години, когато подготвяше "Бандата на Оушън 2", Содърбърг отново се сети за магнетичната брюнетка и й даде да изиграе следователката Изабел, гадже на най-сексапилния крадец в света - Брад Пит.

Днес режисьорът, който сложи "Оскар" в ръцете на Джулия Робъртс с "Ерин Брокович", е решил да направи триизмерен рокмюзикъл от живота на египетската царица Клеопатра. Кой друг, ако не изпълнителката на Рокси Харт от "Чикаго" да вземе за ролята? Марк Антоний вероятно ще бъде поверен на симпатичния англичанин Хю Джакман, който спечели три награди за ролята си в мюзикъла Sunset Boulevard. Не е за пренебрегване и фактът, че Хю е в списъка на списание People за "50-те най-красиви хора в света."

 

Стенания от гримьорната

"Клеопатра" все още е в графата "бъдещи" на Содърбърг, защото режисьорът довършва нискобюджетната си драма The Girlfriend Experience. Но перспективата за поредната интерпретация на историята за владетелката на Египет буди стари спомени и нови опасения. Защото филмите за нея като че с някаква мистична предопределеност обричат актьорите на изпепеляващи чувства и извън сценичната площадка.

Първата филмова Клеопатра, която загърби всичко и се отдаде на Марк Антоний в живота, беше Елизабет Тейлър. Ролята й от 1963-а до днес се смята за едно от забележителните й постижения в киното. Още по-забележителна обаче се оказа любовната история, в която тя оплете партньора си Ричард Бъртън. Старата холивудска генерация все още разказва за стенанията, които се разнасяли от гримьорната на Тейлър по време на паузите между сцените. Към края на снимките погледите им ставали все по-пламенни, а целувките им - все по-дълги от необходимото. В резултат Ричард Бъртън стана "съпруг №5", а и след развода Елизабет не престана да твърди, че не си спомня нищо от снимките на филма, защото "се случваха толкова други неща".

 

Втора в омагьосания кръг на Клеопатра стъпи Леонор Варела през 1999 г. В ролята на Марк Антоний и в нейните прегръдки тогава попадна Били Зейн. Романсът им извън прожекторите продължи цели две години.

 

Съпружески тревоги

Сега вече е ясно защо, скрит в семейната къща на Бермудите, 64-годишният Майкъл Дъглас изглежда потънал в тревоги. Ще устои ли приказно красивата му и много по-млада половинка на любовната обреченост, която витае над ролята на Клеопатра? След парите, влиянието и усилията, които Майкъл похарчи за нея, въпросът не е без значение. Нищо че емоциите вече не са същите както в началото.

Разказват, че всичко започнало от един полет и лицето на брюнетката на малкия екран в самолета. Отегченият Майкъл Дъглас помолил стюардесата да му пусне "някакъв филм", за да забрави по-бързо проблемите. Откъде да знае, че ще му се струпат още с появата на Елена (Катрин) в "Маската на Зоро"... Актьорът не мигнал цяла нощ и почти подлудил агента си по телефона. Клетото момче трябвало като с магическа пръчка да издири холивудската дебютантка и да я "достави за вечеря". Катрин обаче предпочела играта на котка и мишка. Толкова дълго отбивала всеки опит на бъдещия си съпруг да стигне до нея, че пробудила прословутия му първичен инстинкт и без помощта на Шарън Стоун. След поредния отказ Майкъл най-после открил идеалната възможност - филмовия фестивал в Довил. Там и двамата свалили картите - Катрин не спирала да се смее гърлено, докато мистър Дъглас не отсякъл, че иска да стане баща на децата й. Оттогава шумно одумваните холивудски двойки станаха с една повече.

 

Все още е рано да сме сигурни какво ще донесе триизмерната "Клеопатра" на семейство Дъглас. Актрисата от Уелс е с характер, който досега я е водил все в правилната посока. 39-годишната знаменитост не е от най-влюбчивите, а и неотдавна се обяви за твърде стара, че да се снима в секссцени. Повече й подхождали ролите на нечия майка, отколкото на любовница. Пък и киното било просто хоби, което поставяла далеч зад Майкъл и децата. Какво пък, ще поживеем и ще видим - само на екрана или и извън него.назад съдържание напред

съдържание


Станка Златева: Мъжете се плашат от силни жени
Световната шампионка по борба не се е отказала от идеята, че един ден ще намери човек с характер, на когото ще роди ...


Бягство в манастира
ИСКРА ЦЕНКОВА надникна в светата обител под Тодорини кукли и в "Покров Богородичен", за да разбере какво ...


Фрагменти
Нищо общо* Всяка сутрин тя става да буди децата за училище. Той излиза с кучето. Дъщерите се прозяват, ...


ИндиЯ, любов моЯ
ТатЯна Явашева се увери, че пътешествията на Габриела Николаева в региона на Южна Азия не са само скъпо хоби. ...


Его под прикритие
"Камуфлаж" няма нищо общо с войнишките десени, изненада се НадЯ Кънева. Мътнозелени ивици, ...


Мъжката гледна тоЧка на Орлин Павлов
ЗАЩО ГО ИЗБРАХМЕ Защото зрителите го предпочетоха, въпреки че насреща му излязоха две напращели ...

РЕКЛАМИТЕ В БРОЯ
АКТАВИС 
М-ТЕЛ 
SKODA 
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.