АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

тЕМАта

Две наопаки
Ирина Вагалинска

Синоптиците споменават за сняг, а скиорите използват постите, за да пробват да си влязат в миналогодишните грейки. Значи е дошло време за плажни истории. Нали всички ние, които не обичаме да се пързаляме, имаме нужда от летни усмивки в моменти на зимна потиснатост. За опакия ми подход към декемврийската тЕМАтика има и втора причина, но тя ще стане ясна на финала.
А плажът се намираше в Слънчев бряг, на половин час от археологическата ни база. Онзи август все още можеше да се намери пясък без хотелски чадъри, така че екипът ни редовно наминаваше за доза изравнителен тен след разкопките - никой не иска да изгаря "на фланелка". Повечето бяхме студенти и свършвахме седмичните пари на втория ден. После минавахме на вафли от пет и сметки от сутринта: ако утре си взема 100 грама цаца, ще издържа ли до пържените картофки вдругиден? А наоколо щъкаха охранени туристи като от друга планета.
Два дни преди края на практиката пак унило брояхме стотинки. Аз като непушач разполагах с цели 4 лева. Ако внимавах как харча, можех да сменя цацата с кебапчета, да си купя буркан лютеница, че и за сладолед да остане. Обаче ми беше писнало да внимавам. Не исках да пестя, исках лукс, да му се не види! Така че отидох до плажния бар и похарчих 4-те лева за 4 кутийки спрайт - ледени, с около 200 процента надценка. Раздадох три на компанията, от четвъртата изпих половината. Останалото излях в пясъка и обясних на колегите, ужасено оцъклени пред акта на разхищението: "Ами не ми се пие повече". И пуснах една щастлива усмивка.
Покрай мен и останалите се развеселиха. Вечерта хазяите ми, доказани темерути, изневиделица ни поканиха на кефал. На другия ден получих запис за 20 лева от татко, а не бях му ги искала.
Може и да е било късмет. Но аз го приех като насърчение "отгоре" за правилна антикризисна политика.

 

 

дилЕМА Българско или китайско назад съдържание напред

съдържание


Милена ФилЧева: ОбиЧах да играЯ принцесата
Журналистката от bTV още харесва маскарадите. Но предпочита да вярва в себе си, а не в Дядо Коледа - иначе може да се ...


Новогодишни истории с неочакван край
Искра Ценкова изслуша преживелиците на Теодора Духовникова, Саша Безуханова, Параскева Джукелова, Миролюба Бенатова, ...


Екстремни подаръци
Срамота е да му купувате риза, когато може да го изненадате с уроци по салса за същите пари. Или да сбъднете всички ...


Мъжката гледна тоЧка на МагърдиЧ ХалваджиЯн
ЗАЩО ГО ИЗБРАХМЕ Въпреки че го познаваме от близо 10 години, все още някои неща за него не са ни ...


Злато от сърце
Татяна Явашева преоткри чара на истинските бижута Както казваше Пиер Карден, елегантна е само онази ...


2009, оле!
Елица Димова реши да хване Земния бик за рогата Погледнахте ли календара? През 2009 г. ...

РЕКЛАМИТЕ В БРОЯ
М-ТЕЛ 
АВТОРЕКЛАМА 
ПАРТИЯ ЛИДЕР 
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.