АБОНАМЕНТ
 РЕКЛАМА
 КОНТАКТтърсене | начало | english  
ЗА АБОНАТИ НА СПИСАНИЕТО име парола
Можете да ползвате безплатно архив на списанието, с изключение на броевете от последните 30 дни.
 АРХИВ ТЕМА
 АРХИВ ЕМА
 ЗА НАС

ЕМА мода

Черен етикет
Елица Димова

Елица Димова откри нещо общо между уискито и роклите

 

Всички я познаваме и я обожаваме. Тя е малката черна рокля, която Коко Шанел превърна в класическо правило за дамите, претендиращи за изтънчен вкус. Откакто украси корицата на Vouge през 1926 г., тази дреха не излиза от мода. Защото под "черен етикет" не само уискито става по-хубаво.

Българските моделиери също го знаят. Уверяваме се в това веднага щом прекрачваме прага на шоурума "Иван Асен 22", където ни посреща дизайнерката Нели Митева. Проектът й Little black dress е събрал 19 млади нейни колеги, които предлагат 60 вариации по темата. "Тук има спортни интерпретации, геометрични намигвания, игриви линии в стила на 20-те и 30-те години на ХХ век. Допускаме дори леки цветни отклонения и закачки", казва Нели Митева.

 

Всяко малко черно предложение носи името на автора - Антония Пашова или някое от момичетата от "Гардероб", Вяра Бориславова или Леда Екимова, Георги Флоров или Мария Бандевска. Сред дизайнерите са още Игор Илийовски, Александър Гергинов, Захарина Габровска, Николай Пачев, Силвия Русчева, както и дебютантките Цветелина Атанасова и Елица Каменова. Момичетата от Аrtishock, които наскоро отвориха нов бутик, се включват с обеци и колиета под формата на черни рокли. Те вървят и на тениска с дънки.

Специално за ЕМА три от талантливите участнички в предпразничната колекция облякоха някои от моделите. Така Вяра Бориславова, Силвия Русчева и Цветелина Атанасова нагледно показаха, че Little black dress все още е начин да изразиш себе си по оригинален начин.

 

 

 

Цветелина Атанасова е от дебютантките, още учи в Художествената академия. Разбрала за проекта на Нели Митева от интернет и изпратила няколко модела. Харесали я заради ексцентричното в тях. "Слагам щампи, а в тях обичам да смесвам противоречиви неща - пистолет, който вместо с патрони се зарежда с бонбони, или пък ангелче, на което главата му е бомба. Това е моята провокация", обяснява Цвети.

 

 Вяра Бориславова е завършила преди 2 години мода в Нов български университет и вече има свое ателие, в което сама изработва моделите си. "Моите малки черни рокли изразяват женственост, сексапил и в никакъв случай не са строго елегантни. Материите, които съм използвала, на пръв поглед са несъвместими - сатен и спортен трикотаж например. Жената, която ги носи, трябва да бъде доста смела", оценява Вяра.

 

 Силвия Русчева е студентка в Нов български университет, но от години е на "ти" с плетивата. Работи в семейната фирма, специализирана в производство на трикотаж. "Роклите ми са изчистени, с непретенциозна линия и с много закачливи аксесоари, които може да се миксират. Идеята за Little black dress ми хареса, защото ме остави да направя собствен коментар", казва Силвия.

 назад съдържание напред

съдържание


Милена ФилЧева: ОбиЧах да играЯ принцесата
Журналистката от bTV още харесва маскарадите. Но предпочита да вярва в себе си, а не в Дядо Коледа - иначе може да се ...


Новогодишни истории с неочакван край
Искра Ценкова изслуша преживелиците на Теодора Духовникова, Саша Безуханова, Параскева Джукелова, Миролюба Бенатова, ...


Екстремни подаръци
Срамота е да му купувате риза, когато може да го изненадате с уроци по салса за същите пари. Или да сбъднете всички ...


Мъжката гледна тоЧка на МагърдиЧ ХалваджиЯн
ЗАЩО ГО ИЗБРАХМЕ Въпреки че го познаваме от близо 10 години, все още някои неща за него не са ни ...


Злато от сърце
Татяна Явашева преоткри чара на истинските бижута Както казваше Пиер Карден, елегантна е само онази ...


2009, оле!
Елица Димова реши да хване Земния бик за рогата Погледнахте ли календара? През 2009 г. ...

РЕКЛАМИТЕ В БРОЯ
М-ТЕЛ 
АВТОРЕКЛАМА 
ПАРТИЯ ЛИДЕР 
начало начало | нагоре нагоре 2001-2017 © Тема Нюз АД. Всички права запазени.  
Всички текстове и документи, публикувани в този уеб сайт, са собственост на "ТЕМА НЮЗ" AД и са под закрила на Закона за авторското право и сродните им права.